Asztro-tarot

.:: A tarot kártyáról röviden ::.                    .:: A tarot kártyák képei ::.          .:: A symbolon kártyák képei ::.

A symbolon kártyák képei

Képekben megjelenített asztrológiai iskola. A 12 állatövi jegyet 12 szerepszemélyiségként jeleníti meg, akik sokrétű kapcsolatban állnak egymással. E kártyák segítségével jobban megértjük önmagunkat az élet színpadán. Egyszerre folytathatunk asztrológiai és önismereti tanulmányokat a kártya segítségével. Ez a játék irányt mutat nekünk, hogyan ismerjük ki magunkat egy ismeretlen országban, mégpedig a lelkünkben.  Ez a kártya valamire emlékeztetni akar, ami benned történik. Melyik  belső szerepszemélyiséged van most jelen helyzetedben domináns értelemben.
Kérdés feltevése:
A kérdéseket úgy kell megfogalmaznod, hogy ezáltal bensődben egy szerepszemélyiséged megszólítva érezze magát.
- melyik szerepszemélyiségem akadályoz  (vagy segít) a  feltett kérdésben
- ennél a témánál  ( feltett kérdés) mire kell visszaemlékeznem.
Ha kellően oda tudsz figyelni és megérinti bensődet a válasz, a játé terápiás eszközzé is válhat. Elsősorban a belső lelki, pszichikai konfliktusok eredetére is választ adhat.
A szerepszemélyiségeket mutatják be, amelyek tiszta archetípusokkal állnak párhuzamban, az állatöv 12 jegyének megfelelően a Kostól a Halakig

01. Kos-Mars   a  HARCOS 

Agresszió, érvényesülési képesség, hódítás, tettes, újrakezdés energiája, erőszak és Megerőszakolás, kíméletlenség és rombolás jelképei Ez a szerepszemélyiség az érvényesülési képességünk hordozója. Már az élet kezdetén megmutatkozik, milyen a kapcsolatunk ezzel a szerepszemélyiséggel, az anyaméhtől a külvilágig tartó úton milyen erővel indulunk. Azokat az energiákat hordozza, amelyek kifelé fordulnak. Az aktivitást, a cselekvési képességet és az azonnali cselekvéshez szükséges erőt képviseli.
1. Problémád alapját dühöd és agressziód képezi, melyet nem mersz kinyilvánítani
2. Arra van szükséged, hogy cselekedj, de még hiányzik az elhatározás
3. Visszanyerted cselekvési képességedet, van erőd az újrakezdéshez

02.Bika-Vénusz  a  SZERETŐ

É
rték, vonzó dolog, tulajdon, társasági szellem, testi szépség, érzékiség, csábító szépség, a külső vonzerővel. Vágyik arra, hogy fontossá és érzékivé váljon, az étkezés örömeit sem veti meg.  Ezen kívül a Vénusz a barátságért, a hűségért, a társasági szellemért és a megbízhatóságért felelős. Nagyon fontos számára a külsőség, a testi szépség. Energiái arra az értékre irányulnak, hogy lehetőség szerint hogyan növelheti az anyagiakat. Ide tartozik a telkek, bankszámlák, részvények

1. Külső szépséged ellenére kisseb rendűnek érzed magad. Rá kell jönnöd, nem a külső a legfontosabb.
2. Tanuld meg az életet érzéki tapasztalatként átélni, és testedet tisztelni, de vigyázz, ne értékeld túl.
3. Megtanultad a dolgokat reálisan értékelni, Elfogadod a helyzetet. Lehet a helyzet nem változott, de másképp értékeled


03.Ikrek- Merkúr    a  KÖZVETÍTŐ 

Intellektus, kapcsolat, figyelő, Információkat gyűjt, tárol, közvetíti a tudást és az üzeneteket. Könnyedséget kedveli, kíváncsiság hajtja, változatosságot igényli. Külvilággal kapcsolatot tart, fogadásokra megy, felszínes- mindenkinek tetszeni akar. Ha megérti, hogy a hír a fontosabb mint a hírnök, hivatását teljesíteni tudja.

1. Jelenleg elégedetlen vagy helyzeteddel, mert unalmas, felszínes. Érzed könnyedség hiányát.
2. Próbáld egy lépés távolságból megszemlélni a helyzetet, és törekedj a semleges megoldásra.
3. Nehéz utad során a tudatost össze tudod kötni a tudattalannal, így könnyedén, lebegve veszed a feladatokat.
 04. Rák-Hold     ANYA 

Nőiesség, család, kisgyermek, érzelmek, odaadás, elfogadás, a lélek története. Hold mindig az érzelmeket, a sérülékenységet jelzi, valamint az védettség-igényének  szimbóluma, az örök nőiességet testesíti meg.   Ez a szerepszemélyiség a női  főszereplő az emberi élet színdarabjában.

1. Bensődet elzárod, félsz a saját női oldaladtól
2. Járd az érzelmek útját, cselekedj érzéseid szerint
3. Hazaérkezel önmagadhoz, érzelmeidhez, női oldaladhoz, védettségre találsz önmagadban!
 05. Oroszlán- Nap   az   EGÓ
 

Hatalom, akarat, egyéniség, nagyszerűség, kreativitás, kibontakozás A Férfi főszereplő, ő hordozza az akaraterőt, és az életerőt. Ez az akarat fölfelé törekszik a karrier, az egyéniség felé a Felemelkedés, az uralkodás irányában. Ugyanakkor nagyon fontos számára az életörömök, a termékenység, a szexualitás, a zene, művészet, és a játékok.  
1. Nem találod az utat az életörömhöz, ezt a tanácstalanságodat külső hatalmi megnyilvánulásokba fejezed ki. Keresd a magad felé irányuló szeretetet.
2. Meg kell tanulnod, hogy önmagad légy – éld az életed !
3. Erő és az életigenlés visszatér hozzád, szíved újra a helyén van


06. Szűz- Merkúr   a  SZOLGÁLÓ 

Alkalmazkodás a szükségszerűséghez, racionalitás, szerénység Az élet játékát irányítja ésszel és értelemmel, erkölcsös megközelítéssel.  Jó megfigyelő, így mindig figyelmeztet a veszélyekre.  A  Férfi-női oldal kiegyenlítésének és irányításának szimbólumai, mely a feladata.    Szívesen segít, szolgál.  
1. Jelen helyzetedben megragadod az engedelmességet. Kivetítéseid végül is visszatérnek rád.
2. Engedelmeskedj, alkalmazkodj életkörülményeiddel, - az eszeddel dönts.
3. Megtalálod lelkedben a csendes megnyugvást, megértést, mely által lelkedben rend lesz.


07. Mérleg-Vénusz  a  PARTNER

A kapcsolat, a másik ember, a kiegyenlítődés, a tükör- nézz a tükörbe, az is Te vagy! A bennünk élő másik ember, akit a külvilágban kell megtalálnom, mert ő a másik felem. Nem csak a partner, hanem a főnök, alkalmazott, a boltos, a vevő. Mindenkivel meg kell találnia az összhangot, a harmóniát.  
1. Nem vagy még kész arra, hogy a másik által küldött üzeneteket elfogadd, inkább elzárod
magad.
2. Meg kell érteni magad a mások tükrében, fel kell ajánlanod a megbékülést, egyedül nem éred el célod!
3. Megtaláltad magad a másikban, újra egyensúlyban vagy.


08.Skorpió-Plútó  a  CSÁBÍTÓ  

Az ördög csábítása, elképzelés, elkötelezettség, ragaszkodás, fanatizmus Arra akar csábítani, hogy elszökjön az élettől. Kísértései: szebb, jobb jövőkép, melyért feláldozza az életét.  Arra ösztönzi az embert céljuk eléréséhez használják fel a mágiát.  A mágia azt jelenti, hogy valamit, amit normális úton nem kapok meg, azt magasabb, vagy mélyebb hatalom segítségével szerezhetem meg.  Kapok tőle valamit, de adnom is kell – ez viszont az életerő. Meg kell tanulni a belső énemmel az egyensúlyt megtalálni.

1. Hamis elképzelésbe lovaltad bele megad, ezáltal éppen egy nagyobb életteli részedet áldozod fel, abban a reményben, hogy kapsz valamit érte.
2.  Ne akarj jobbá válni, mint ami vagy. Akkor emelkedhetsz fel a fénybe, ha megtalálod a belső békét és nyugalmat.
3. Átalakuláson mégy keresztül, mely által elmúlnak a hamis elképzelések


09.Nyilas –Jupiter  a   PRÉDIKÁTOR 

A pap, a misszionárius, belső terapeuta, hit, belátás, elfogadás, filozófia Jupiter a nagy lelki munkákat végzi, összekötő az istenek és a világ között. A Teremtő üzenetét közel hozza a hívőkhöz.  Ennek a szerepszemélyiségnek örök kérdése: Ki vagyok én? – sokféle szellemi eszközt használ fel, csak ne álljon meg a tudást birtokló és az igazság birtoklási tudatával, hiszen tudnia kell, hogy a keresés, fejlődés sosem ér véget.  

1. Úgy gondolod,  saját véleményedet, tudásodat másokra kell erőltetned, közben elfeledkezel a saját terméketlen lelked  múveléséről.
2. Emlékezz- keresd meg a belső terapeutádat, és fordulj befelé. Problémád megoldását egyedül saját történetedben találhatod meg.
3. Tovább fogsz jutni, nyitottabb és toleránsabb leszel. Megtalálod a felismerést, mely lelked gazdagságát jelenti


10. Bak – Szaturnusz  A MESTER

A törvényszerűség, a sors, a felelősség, az öregember, a részvétlen tanító „Ember vállald magadra a felelősséget azért, amit teszel és azért, ami történik veled!”  Ő a hideg és szigorú tanítómester, aki felhívja a figyelmet a törvény betűire, melyek személyre szabott törvények, és csak rám alkalmazhatók.  
1. Bensőleg megkeményedtél, a magány erődítményébe húzódtál vissza. Próbálj felelősséget vállalni a  ezért az erődítményért – engedj magadhoz másokat
2. Az  feladatod, hogy megtanuld az élet komolyságát. Ne okolj másokat, felnőtté kell válnod.
3. Megértetted, hogy a sors hatalmát senki sem befolyásolhatja, amely előtt meg kell hajolnod. Válladon hordod a felelősséget.


11. Vízöntő- Szaturnusz   az UDVARI BOLOND

A szabadság, a kívülálló, az igazi- misztikus hős, aki elindul a nagyvilágba, hogy tapasztalatokat gyűjtsön és mindenkitől függetlenül megtalálja a saját útját.  Akkor jelenik meg, mikor a megszokott, mindennapi életben változásra van szükség. Ezért mindig váratlanul jelenik meg. Megszabadít a kötődésektől, és megy útján a meghatározatlan jövő felé.  

1.  Érzed, hogy ki kellene törnöd jelenlegi rabságodból, mégis eredménytelenül ingadozol. Elsősorban szellemileg kell átdolgoznia a eseményeket, hogy azután kinőhessen belőle.
2. Próbáld meg jelenlegi problémádat egy lépés távolságból, azaz más szemszögből szemlélni, és az Udvari Bolond segítségével tanulj meg nevetni magadon és a helyzeten.
3. Körülményeid kirobbantottak elavult helyzetedből. Fejlődési folyamatod szárnyakat növesztett számodra ! Repülj !


12.Halak – Neptunusz  Az ANGYAL

Az igazság, az isteni szikra, bölcsesség, intuíció, álom, illúzió – melyet csak érezni és sejteni tudjuk. Ahol az Angyal megjelenik, a tények világa áttetszővé, ugyanakkor átláthatatlanná válik. Ezért sokan megtagadjuk angyalunkat, mert ezáltal túl mélyen érint minket és így kiold az illúziók és a hazugságok fogságából.  
1. Elvesztetted önmagad, világra irányuló tekintetedet illúziókkal homályosítod el. Elbújsz önmagad elől, és ámítod magad valamivel.  
2. A külvilágtól vonulj el, tekints magadba, ezáltal láthatod meg problémáid megoldását.
3. Vándorlásod célja a külvilágban nem található meg, csak lelked belsejében.