Asztro-tarot

.:: A tarot kártyáról röviden ::.                    .:: A tarot kártyák képei ::.          .:: A symbolon kártyák képei ::.

A tarot kártyáról röviden

A Tarot a legrégibb szimbolikus képeskönyv, melynek keletkezését szintén nem lehet megállapítani, ugyanis az ősi képeket nem lehet sem egy korhoz, sem egy kultúrához kapcsolni.
C.G. Jung véleménye szerint:
„ A szimbólumok nemcsak a történelem és a kultúra egyszerű irányjelzői, hanem eszközök az ember számára, hogy jobban megértsék önmagukat,”

Talán a kínai vagy egyiptomi a Tarot eredete. Mindezt arra alapozták, hogy képekben beszéltek, a képek inkább ideákat, mint fogalmakat mutatnak, úgy hogy a kínaiak, japánok, koreaiak egymást probléma mentesen megértik, ha csak írni, olvasni tudnak.
A Tarot, mint tudomány csak a XVII. Század második végén került be az ún. ezoterikus tudományok közé.
A Tarot képei szimbolikus kulcsok, melyek által megtalálhatjuk a helyes utat, az életfeladatunk elvégzéséhez. A nézetek szerint a jelképek, szimbólumok egy emberi lélek mélyéről bukkannak elő. A kártyákon lévő képek, szimbólumok történetet mesélnek el - mint álmaink- , ezek is a tudat számára elérhetetlenek.
Az Asztrológai és Tarot közötti összefüggés egyik meglepő felfedezése, hogy az állatövi jegyek (12) és a bolygók száma (10) megegyezik a Nagy Arkánum 22 kártya számával.
Valamint a Kis Arkánum 56 lapja négy csoportra van osztva a négy elem szerint: Botok-tűz, kelyhek - víz, Kardok - levegő, Érmék - föld. És ennek megfelelően a csillagjegye is adva van, ami által Zodiákuson szabályos elhelyezkedése is adott a elemek trigonjainak megfelelően.

Ugyanúgy, mint az asztrológiai jelképrendszer egy bolygónak különböző jelentést kölcsönöz, úgy a Tarot-ban sem állandó egy kép jelentése, a kártyákat nem lehet külön-külön elemezni.
A kártyáknak szimbólum tartalma rendkívül gazdag, az összefüggések egész sorából kell kiválasztani az üzenetet, amit csak a saját intuitív képességünkkel lehet megoldani.

Mindkét tudomány segítséget nyújt a múlt elemzésére, a jelen megértésére és felfogására, illetve a jövő várható eseményeire. Valamint mindkettő három szinten elemezhető és e két tudomány párhuzamosan alkalmazható. A párhuzamos elemzéssel megpróbálom ismertebbé, elfogadhatóbbá, betekinthetőbbé tenni mind az Asztrológia, mind a Tarot „titkos, rejtett” üzeneteit.

Nem lehet ezeket a tudományokat „csak” megtanulni, szükséges, hogy a művelője rendelkezzen ehhez szükséges adottságokkal, intuícióval.

Az elmélyülés a feltétele a pontos elemzésnek mindkét tudományágban - ugyanúgy az asztrológiában a horoszkóp elemzésnél, illetve a Tarotnál is - hogy tudásával, intuíciójával helyes magyarázatot tudjon adni.

Én a Norbert Löschte Kozmikus Tarot kártyáját, illetve a Takács Tibor Asztro -Tarot elemzési módszereit éreztem legközelebb személyiségemhez, ezért ezt használom az Asztro-Tarot elemzésnél.

Előzetes bejelentkezés illetve adategyeztetés szükséges.

Tarot tanácsadás

Amennyiben a kedves kérdező nem tud semmilyen információt sem a születés időpontjáról, nagy segítséget ad a Tarot kártya Asztro-tarot elemzése.
Ez az elemzési forma az asztrológia 12 házának az alapjára építő kirakást követő sorselemzés, illetve a kis - arkánum segítségével személyiség elemzés is elkészíthető.